Vilken bagagerumsmatta

Vi håller oss kvar vid ämnet. Klamrar oss fast runt masten på det sjunkande skeppet som om det var det sista vi skulle göra. Jag talar förstås om det jag talat senaste veckan. Det faktum att jag berättade en saga på temat bagagerumsmatta som blev en monumental succé. Jag har hittills mest berättat om förberedelserna. Hur jag verkligen gick in för att tänka utanför boxen och funderade. Jag funderade och funderade till dess att jag hade en plan. Sedan gick jag in till mina barn, tittade dem i ögonen och sa att de nu skulle få höra en annorlunda saga. En saga om en bagagerumsmatta.

Skepticismen höll i sig ungefär 5 sekunder efter att jag påbörjat sagan. Sedan var de som fastbundna. Jag ska nu berätta för er just vad jag berättade för dem. Sagan om den förtrollade bagagerumsmattan som, av någon anledning, kom till liv.

Det var Frank han hette, pappan i familjen. Han var en vanlig pappa. Kanske lite mer vanlig för 40 år sedan än han är vanlig idag – men det är trots allt då, 1983, som historien utspelar sig. En traditionalist, i ordets rätta mening var han. Han gillade att tvätta sin bil, köra bilen, titta på bilen – ja, egentligen allt som hade med bilen, hans fina Volvo, att göra.

Frank skulle köpa en ny bagagerumsmatta. Det var dags nu. Han hade väntat alldeles för länge och den gamla bagagerumsmattan sjöng på sista versen. Det var bara en i mängden av åtgärder som han gjorde för sin bil. Förra veckan hade andra inköp gjorts och detsamma skulle gälla nästa vecka. Det var bara på det viset att han nu skulle genomföra ett köp som stack ut från mängden. Köpet av bagagerumsmatta var inte bara unikt i jämförelse Franks andra köp. Det var nämligen unikt bland alla andra köp i hela världen som någonsin genomförts. Det skulle bli helt unikt. En världssensation. Det anade han inte när han, sin vana trogen, körde in på parkeringen till bilaffären.

Han klev in genom dörren och klockan ringde för att meddela att han var där. Kevin kom ut och log genast när han fick se Frank.

  • ”Bagagerumsmatta ja?” frågade Kevin.
  • ”Det stämmer bra. Nu är det dags att byta ut den gamla bagagerumsmattan en gång för alla” svarade Frank med ett belåtet leende på läpparna.

Han gick vidare in genom butiken där de bagagerumsmattor han tittat ut fanns. Vilken skulle han ta egentligen?

Dela:

More Posts

Frågor om hemstäd i Stockholm

Kära vänner, Eftersom nyfikenheten inte tycks stillas hur många gånger jag än publicerar en text om saken tas det nu upp igen. Min nya verksamhet,

Vägen till hemstädning

Hemstädning, ja. Detta var någonting som Rolf inte reflekterat över särskilt ofta. Han hade nog förresten aldrig funderat över det överhuvudtaget. Han kunde förstås förstå

Jobba med parkeringsskyltar

Förvånad, måste jag medge att jag blev under min senaste dejt. Det har blivit en vana för mig att dela med mig om mina träffar

Introduktion för telemarketing

Där och då hade i alla fall hälsningsmomentet gått bra. Jag kände mig bekväm i situationen. Eller, i alla fall mer bekväm än jag känt