Städhjälp för familjen

Det var en gång en pappa och hans två barn. Rent geografiskt befann de sig nära varandra. När de inte var på arbetet respektive skolan så var de under samma tak. Emotionellt fanns oceaner mellan dem. Pappan var nämligen en mycket upptagen sådan. Han arbetade nästan alltid och när han inte gjorde det så tog han hand om hemmet. Det fanns knappt utrymme nog att ägna tid åt barnen och detta var mycket olyckligt.

Idag kommer jag att skriva om när situationen som beskrivs ovan löste sig. Den löste sig delvis tack vare en städhjälp. Som jag förstått det har många liknande situationer mellan föräldrar och barn lösts på liknande sätt. Genom att anlita professionell städhjälp så kan föräldrar får mer tid över för familjen. Så var det i vårt fall.

Pappan hade funderat över städhjälp länge. Hans arbetskamrater hade sett hur han såg utbränd ut. Att han hade svårt att fokusera på positiva saker och tenderade att fastna i negativa tankespiraler. Någon som hade liknande erfarenhet tipsade om just städhjälp. Kollegan i fråga berättade om att hon hade gjort detsamma när hon befann sig i ett liknande negativt scenario.

Efter månader av försök att övertyga så gav pappan tillslut med sig. Han skulle minsann testa det där med städhjälp. Vad kunde egentligen hända? Företaget han hade spanat in erbjöd tjänster helt utan bindningstid. Man hade dem bara så länge som man kände att man hade nytta av dem. En oerhört smidig lösning för städhjälp, tyckte han. Efter ett par samtal med städföretaget så hade de spikat ett datum för första servicen. Städhjälpen skulle komma på onsdag eftermiddag.

Förväntningarna var höga. Även nervositeten gjorde sig påmind för pappan. Han hade aldrig anlitat städhjälp eller någon liknande tjänst förut. Vad skulle det innebära? Skulle han bli nöjd? Skulle några extra kostnader tillkomma?

Vi spolar framåt till när städhjälpen funnits i familjens liv i exakt 3 månader. Städning en gång i veckan gjorde att pappan och hans två barn kunde ägna sig åt varandra. De kunde åka på utflykter. De kunde hälsa på farmor och farfar, farbror och faster – ja, och kusiner förstås. En annan sak som städhjälpen bidrog till var att familjen kunde göra absolut ingenting. Ingen stress, bara lugn och ro. Det är oerhört underskattat. Det var pappan den första att skriva under på.

Dela:

More Posts

Vägen till hemstädning

Hemstädning, ja. Detta var någonting som Rolf inte reflekterat över särskilt ofta. Han hade nog förresten aldrig funderat över det överhuvudtaget. Han kunde förstås förstå

Jobba med parkeringsskyltar

Förvånad, måste jag medge att jag blev under min senaste dejt. Det har blivit en vana för mig att dela med mig om mina träffar

Introduktion för telemarketing

Där och då hade i alla fall hälsningsmomentet gått bra. Jag kände mig bekväm i situationen. Eller, i alla fall mer bekväm än jag känt

Om sköldkörtlar och symtom

Hannes kom aldrig riktigt ifrån det där med att allting känns konstigt med att vara förälder. Han hade ett barn och det fick nog räcka