Jobba med parkeringsskyltar

Förvånad, måste jag medge att jag blev under min senaste dejt. Det har blivit en vana för mig att dela med mig om mina träffar i det här forumet. Så vanligt att jag känner att det till och med förväntas av mig. Idag är dagen då jag publicerar ytterligare ett inlägg om en person jag träffade. Nämligen en tjej som arbetade med att utveckla parkeringsskyltar.

  • ”Parkeringsskyltar, säger du?” svarade jag och var uppriktigt förvånad över hennes svar.

Hon bekräftade att jag hörde rätt. Hon arbetade på ett företag som jobbar med att sätta samman och utveckla parkeringsskyltar. Frågan jag ställde därefter var alldeles uppenbar i mina öron och ögon:

  • ”Behöver verkligen parkeringsskyltar utvecklas? Har vi inte redan uppfunnit en lösning som funkar och nu är det den vi kör på i oändlighet?”

Jag tyckte att jag var rolig men hon var tydligen inte lika underhållen. Hon förklarade att liknande skämt brukar dras när hon berättar om sitt arbete med parkeringsskyltar. Sedan svarade hon allvarligt på frågan och jag lutade mig framåt över bordet för att höra henne i sorlet bland andra. Jag slog vad med mig själv, där och då, att vi var det enda par inne på baren som pratade om parkeringsskyltar.

Hon berättade att hon börjat arbeta på sin pappas firma en gång för ganska längesen. Det var ungefär när hon fyllt 20, berättade hon, som hon bestämde sig för att vänta med att plugga. Hon väntade och jobbade, och väntade och jobbade och plötsligt hade det gått 10 år. Det var där hon var nu. Fortsatt arbetandes med parkeringsskyltar men nu med betydligt större ansvar.

Jag ställde sedan en mer allvarlig och kanske väntad fråga i sammanhanget. Jag frågade om hon tyckte om sitt jobb. Frågan om hon hade funderat på vad hon ville göra om hon inte arbetade med parkeringsskyltar ställdes också. Det hade hon funderat över:

  • ”Om jag inte hade arbetat med parkeringsskyltar. Ja du, vad skulle jag då sysslat med? Jag tänker att jag kanske skulle arbetat med hastighetsskyltar. Det är väldigt viktigt för trafiksäkerheten att de stämmer överens med verkligheten. Ja, för att inte tala om hur viktigt det är att de håller för väder och vind. Nog för att det är viktigt med parkeringsskyltar men det är ändå olika kategorier.”

Jag tyckte om den här tjejen. Hon var speciell. Vi ska ses på onsdag nästa vecka igen och då får vi se om vi talar om annat än parkeringsskyltar.

Dela:

More Posts

Vägen till hemstädning

Hemstädning, ja. Detta var någonting som Rolf inte reflekterat över särskilt ofta. Han hade nog förresten aldrig funderat över det överhuvudtaget. Han kunde förstås förstå

Introduktion för telemarketing

Där och då hade i alla fall hälsningsmomentet gått bra. Jag kände mig bekväm i situationen. Eller, i alla fall mer bekväm än jag känt

Om sköldkörtlar och symtom

Hannes kom aldrig riktigt ifrån det där med att allting känns konstigt med att vara förälder. Han hade ett barn och det fick nog räcka

Farfar fönsterputsare

Turen har fallit på min farfar. Jag talar förstås om min nu ganska omfattande beskrivning av mitt släktträd. Min farfar var fönsterputsare i hemstaden. Han