Projekt inom fasadrenovering

Jag kör vidare i samma spår som förra veckan. Det blev helt enkelt för bra för att missa chansen att få till det igen. För er som missat det senaste inlägget så handlar det om fasadrenovering. Det handlar om fasadrenovering eftersom det är det yrke jag har när jag inte sitter här och skriver. Om det är någon som läser detta nu och känner: ”Men vänta lite, jag är inte ett dugg intresserad av fasadrenovering. Vad ska jag göra nu?”. Ja, då är det bäst att ni slutar läsa på en gång. Ni andra får gärna vara kvar!

Förra gången ni hörde från mig pratade jag om olika arbeten jag deltagit i inom fasadrenovering. Detta intresserade många av er, och därför tänkte jag köra samma upplägg igen. Vi kör, så ser vi hur långt vi kommer.

Skolan i utkanten av stan

Jag vet inte varför, men det var något som gjorde detta jobb mer känsloladdat än andra. Vi fick i uppdrag att utföra fasadrenovering på en skola i ett utsatt område. Det var ett område som tyvärr är rikt på kriminalitet, och därför fanns en viss oro. Ingen av oss, inte ens de som hade jobbat med fasadrenovering i 30 år, hade gjort något liknande. Det visade sig att vår oro var förgäves. Allt gick väldigt bra och vi kom väl överens med befolkningen. Resultatet av fasadrenoveringen blev en hit och alla, både elever och lärare, gillade den nya färgen. Det gjorde även jag!

Konserthuset

Ett av Sveriges största, finaste och mest anrika konserthus skulle få fasadrenovering. Vi var teamet som skulle se att ro projektet i hamn. Det var ett väldigt roligt projekt att arbeta med. Det krävdes verkligen fingertoppskänsla för att få till det. Gamla ornament fick under inga omständigheter förstöras eller ens förändras. Utmanande, utvecklande och väldigt, väldigt roligt projekt.

Den gamla villan

Det händer att privatpersoner kontaktar oss för fasadrenovering men det är relativt ovanligt. Detta var ett sådant arbete. En släktgård en bit utanför stan skulle renoveras. Kvinnan som bodde där nu var nästan 100 år gammal. Hon tyckte att det var dags att göra något åt kåken inför nästa generation. Vi utförde fasadrenovering och det kändes som att det aldrig hade gjorts förr. Men vilket enastående resultat det blev. Vi är otroligt nöjda med utfallet, och det var kunden också.

Jag älskar verkligen nöjd kund-aspekten med att arbeta med fasadrenovering. Den värmer lika mycket varje gång och jag tröttnar aldrig riktigt på det.

Dela:

More Posts

Vägen till hemstädning

Hemstädning, ja. Detta var någonting som Rolf inte reflekterat över särskilt ofta. Han hade nog förresten aldrig funderat över det överhuvudtaget. Han kunde förstås förstå

Jobba med parkeringsskyltar

Förvånad, måste jag medge att jag blev under min senaste dejt. Det har blivit en vana för mig att dela med mig om mina träffar

Introduktion för telemarketing

Där och då hade i alla fall hälsningsmomentet gått bra. Jag kände mig bekväm i situationen. Eller, i alla fall mer bekväm än jag känt

Om sköldkörtlar och symtom

Hannes kom aldrig riktigt ifrån det där med att allting känns konstigt med att vara förälder. Han hade ett barn och det fick nog räcka