Grönt eller gult plankbord?

Ja, det är frågan. Vi är inte särskilt överens om detta där hemma. Det enda som jag och min sambo är överens är egentligen att vi vill ha ett plankbord. Så långt är vi på samma plats. Vi såg ett plankbord hos ett par vänner till oss för ett år sedan och sedan dess har vi inte riktigt släppt det. Det skulle vara ett oerhört fint tillskott till våra stora fina altan. Ett plankbord skulle ge helt sanslösa möjligheter till att ha middagar där hela familjen bjuds in. Det skulle få hända och det skulle få hända väldigt snart.

Men, återigen, problemet är att vi inte kan samsas om färgen. Jag argumenterar för att vi borde ha ett grönt plankbord. Min fru däremot argumenterar för att bordet ska vara gult. Ni kanske tycker att det är en löjlig sak att argumentera om. Hur stor roll spelar det egentligen? Och borde inte två inredningsdesigners själva kunna bestämma vilken färg som är bäst?

Jag tror att det är precis där som skon klämmer. Vi kan inte komma överens om vilken färg vårt plankbord ska ha just för att vi båda är de vi har. Vi kan inte släppa tanken på våra respektive egna genialiteter. Så här resonerar jag:

Vårt hus är grönt. Det är en oerhört härlig och naturnära färg som pryder alla fasader runt om vår trävilla. Mycket, mycket fint är vad det är – om ni frågar mig. Sedan är vår altan, själva bygget, i mörkt trä. Ganska många detaljer är ljusgula respektive vita. Att vårt plankbord, som alltså skulle stå mitt på altanen, skulle vara grönt ser jag som en självklarhet. Det kommer att stärka upplevelsen av att bordet är en del av hela byggnationen.

Min fru resonerar som sagt annorlunda. Hon tycker att allting blir alldeles för grönt om också vårt plankbord ska ha samma färg som huset. Jag förstår tanken men tror verkligen inte att det kommer att bli ett problem. Hon vill att bordet ska ha samma gula färg som de detaljer jag nämnde ovan. Att det skulle göra att plankbordet i större utsträckning smälte in. Mitt argument mot detta argument är att ett så stort bord inte gör sig i en så distinkt färg. Det skulle bara inte bli bra.

Här är vi nu och vi landar liksom inte i något beslut. Nästa vecka ska jag försöka fixa fram två identiska bilder där vi placerat plankbordet på den plats där det ska stå. En bild där bordet är gult och en bild där det är grönt.

Vi behöver helt enkelt era tankar om vårt kommande plankbord.

Dela:

More Posts

Vägen till hemstädning

Hemstädning, ja. Detta var någonting som Rolf inte reflekterat över särskilt ofta. Han hade nog förresten aldrig funderat över det överhuvudtaget. Han kunde förstås förstå

Jobba med parkeringsskyltar

Förvånad, måste jag medge att jag blev under min senaste dejt. Det har blivit en vana för mig att dela med mig om mina träffar

Introduktion för telemarketing

Där och då hade i alla fall hälsningsmomentet gått bra. Jag kände mig bekväm i situationen. Eller, i alla fall mer bekväm än jag känt

Om sköldkörtlar och symtom

Hannes kom aldrig riktigt ifrån det där med att allting känns konstigt med att vara förälder. Han hade ett barn och det fick nog räcka