Jobb genom konsultföretag

Jag var ganska lång nere för ett tag sedan. Jag hade dessutom varit ganska långt nere under ganska lång tid. Det sög, helt enkelt. Det sög väldigt mycket. Det sög både i största allmänhet och det sög på något sätt ut min själ. Jag var arbetslös. Jag hade inget jobb, jag hade knappt några pengar och jag kände mig orkes- och syfteslös. Det värsta med allting var att jag dessutom hade känt så länge. Nog för att jag tidigare i livet hade haft svackor, men detta var något extremt.

Jag ska inte fastna i att återigen rycka upp min historia med rötterna. Jag låter dem ligga och fokuserar istället idag på hur det hela löste sig. Det löste sig nämligen genom att jag fick kontakt med ett konsultföretag. Konsultföretaget i fråga fick jag kontakt med via min gamla vän Jerry. Eller ja, vän och vän – Vi hade inte hörts på 16 år när vi sprang på varandra förra sommaren. Vi var uppväxta på parallellgator hemma i Växjö. Hans föräldrar bodde kvar och det gjorde även mina. Båda hade tröttnat på att vara på besök hemma och det var på vår respektive promenad vi gick in i varandra. Efter att ”Det var inte igår”-snacket var förbi kom vi in på livssituation. Jag sa som det var. Förklarade att jag var arbetslös och att jag mådde dåligt över det. Han berättade då att han hade börjat jobba på konsultföretag. Jag frågade om han inte arbetade som SO-lärare, vet att jag hade hört det någonstans. Han bekräftade men sa då att han fick jobb på konsultföretag för att det inte fanns några jobb. Ganska ironiskt, eller hur?

Jag konstaterade att han då visste hur jag kände. Han nickade och plockade fram ett visitkort ur fickan där det bekräftades att han verkligen arbetade på konsultföretag. ”Använder folk såna fortfarande?” frågade jag. Han skrattade som svar och bad mig ringa när han var inne på konsultföretagets kontor på tisdag eftermiddag. Sagt och gjort. Ett relativt långt snack i telefon följdes av en långlunch vid Medborgarplatsen. Det som skulle vara en anställningsintervju övergick sakteliga i snack om minnen. Det var härligt tyckte jag, och det såg jag att han också tyckte. Tre dagar senare fick jag vikariat via min väns konsultföretag. Det kändes riktigt bra.

Innan jag sprang in i Jerry visste jag inte riktigt vad konsultföretag gjorde. Nu har jag bättre koll. Är det någon här som letar efter jobb? I så fall har jag ett konsultföretag att rekommendera!

Dela:

More Posts

Projekt inom fasadrenovering

Jag kör vidare i samma spår som förra veckan. Det blev helt enkelt för bra för att missa chansen att få till det igen. För

Städhjälp för familjen

Det var en gång en pappa och hans två barn. Rent geografiskt befann de sig nära varandra. När de inte var på arbetet respektive skolan

Mobilskal för första gången

Det är roligt med mobilskal. Detta är något jag har insett under senaste året. Innan dess har jag faktiskt tyckt att det är relativt tråkigt.

The Dallas warehouse Story

How do you tell a story about a warehouse in Dallas? I mean, you don’t even have to stop there. How do you tell a